Kakel & klinker Uppsala

Vi erbjuder ett stort utbud av kakel och klinker från Bricmate, Höganäs Kakel, Interkakel och mosaik från Mosaic Sweden. Vårt sortiment rymmer både inom- och utomhusklinker i slitstark granitkeramik och vi vill påstå att vi har kakel och klinker för alla miljöer, från badrum till hall, kök, vardagsrum, uteplats m.m. Bara fantasin kan sätta gränserna!

Hitta ditt nya kakel hos Kakelbruket

Att välja rätt kakel och klinker är inte alltid helt enkelt. Vi på Kakelbruket erbjuder en personlig service och vi finns här för att lyssna till just dina önskemål och kan vägleda dig till rätt val. Vi har lång erfarenhet i branschen och stor kunskap om våra produkter. Genom ett tätt samarbete med våra leverantörer kan vi erbjuda er det bästa och senaste inom badrum. Vår målsättning är att du ska känna dig trygg från första besöket till ett färdigt slutresultat.

Hos oss hittar du allt ifrån kalksten, natursten, marockansk klinker, den populära marmorimitationen och färgglad mosaik. I butiken har vi ett stort showroom där vi visar olika badrumsmiljöer för att du ska kunna inspireras.

Renovera badrum i Uppsala före och efterbild

Hos oss får du möjlighet att se ditt badrum innan det ens är klart!

När ni har valt kakel och klinker samt inredning från vår butik börjar vi skapa ditt kommande badrum i vårt 3D-program. Vi lägger till inredning och detaljer efter just era önskemål därefter sammanfattar vi allt i en 2d och 3d ritning som ger en verklighetstrogen bild av hur ert framtida drömbadrum kan se ut. Tanken med denna tjänst är att era beslut ska kännas lite lättare och säkrare. Besök oss gärna innan ditt badrumsmöte för att få en överblick om vad just du gillar. Då blir mötet mer effektivt.

Välkommen att besöka oss för en personligare service. Vi hjälper dig hela vägen!

Kakel och klinkers till badrumsrenovering Uppsala

Vanliga frågor om Kakel & Klinkers

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna. hittar du inte ditt svar? Kontakta oss gärna så guidar vi dig rätt.

Hur mycket kostar kakel och klinker per kvadratmeter?

Priserna varierar allt ifrån 149:- till 1200:- per kvadratmeter. Besök oss gärna för att få mer guidning kring prisbild.

Vilken storlek på kakel/klinker ska vi välja på golv kontra vägg?

Generellt är det vanligast att välja lite mindre format på golvet och större på väggarna. Ibland finns det lutning till golvbrunn att förhålla sig till. Prata med din plattsättare. Det är dock populärt idag att sätta storformat som t.ex. 600x600mm på både golv och vägg med en vacker klinkerplatta för att skapa enhet i rummet och slippa mycket fogmängd. På fogen kan det nämligen ibland med tiden fastna avlagringar och smuts som kan bli svårt att få bort.

Vad är största skillnaden med att välja matt eller blank yta på kakel/klinker?

Matt yta ger ett mer nertonat och avskalat intryck. Blank yta speglar sig på ett helt annat sätt med belysningen i rummet från t.ex. fönster, lampor eller spotlights. Detta ger ett mer lekfullt intryck i badrummet.

Vad ska jag välja till ett litet badrum?

För att få rummet att kännas större och rymligare än vad det faktiskt är rekommenderar vi att gå på ljusare färger. Mörka färger tenderar till att krympa badrummet. Blank yta till väggarna ger en spegeleffekt och reagerar med ljuset i rummet, detta gör att badrummet känns mer levande. Var inte främmande för större plattor. Stora format skapar harmoni och ett luftigare intryck.

Golvvärme, ja eller nej?

Golvvärme står på mångas önskelista när badrummet ska renoveras. Klinker har en tendens till att kännas kallt utan golvvärme. Värmen gör även att golvet torkar snabbare. Ett kallt klinkergolv är inte att föredra om ni frågar oss.

Har ni egna plattsättare?

Vi samarbetar mycket nära med plattsättare som gör hembesök och mäter upp ditt badrum samt ser över förutsättningarna för det nya badrummet och lämnar offert. Välkommen in i butiken så guidar vi dig rätt.